MUZ
Muz dünyada yetiştiriciliği yapılan en eski bitkidir. Çıkış yeri tropikal güney Doğu Asyadır. Genellikle olgunlaşmadan hasat edilir ve satışa göre yapay olarak sarartılarak pazara verilir. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 12-14ºC’de % 90-95 RH koşullarında depolanabilir. Yeşil muz 13 ºC’de 2-3 hafta, sarartılmış muz ise 13 ºC’de 3-6 gün kalitesinin koruyabilir. |
YETİŞTİRİLEN BÖLGELERYerli muz Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Eylül ayında üretim başlar, mayıs ayı sonunda üretilmesi sonlanır. Ülkemizde ağırlıklı olarak yurt dışından ithal edilen muz çeşitleri bulunmaktadır. |