MUZ

Muz dünyada yetiştiriciliği yapılan en eski bitkidir. Çıkış yeri tropikal güney Doğu Asyadır. Genellikle olgunlaşmadan hasat edilir ve satışa göre yapay olarak sarartılarak pazara verilir.


01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

İdeal Depolama Koşulları


Genelde 12-14ºC’de % 90-95 RH koşullarında depolanabilir. Yeşil muz 13 ºC’de 2-3 hafta, sarartılmış muz ise 13 ºC’de 3-6 gün kalitesinin koruyabilir.

YETİŞTİRİLEN BÖLGELER


Yerli muz Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Eylül ayında üretim başlar, mayıs ayı sonunda üretilmesi sonlanır. Ülkemizde ağırlıklı olarak yurt dışından ithal edilen muz çeşitleri bulunmaktadır.