BAL KABAĞI

Balkabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demirgibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında en yaygın kullanım şekli Kabak tatlısıdır. Turuncu renkli bal kabakları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kutlanan Cadılar Bayramının vazgeçilmez bir sembolüdür. Aynı zamanda kabak bitkisinin çekirdekleri de yemiş olarak halk arasında çok sevilmektedir.


01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

İdeal Depolama Koşulları


Genelde 10-13ºC’de %50-75 RH koşullarında depolanabilir.

Yetiştirilen Bölgeler

Yazlık ve kışlık olarak ülkemizin her yerinde yetiştirilir.